Hvedholm Slot

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Hvedholm var oprindelig kongsgård til Horne fæstningen, der blev opført til forsvar mod Venderne. Kongen mageskiftede gården med Langeland, der derefter blev i samme slægts eje i 500 år. Indtil 1918 ejede lensgreve Preben Bille Brahe Selby ejendommen, der var hovedsæde i lensgrevskabet Brahesminde. Landets ældste bevarede bog Hornebogen, der er en klosterkrønike fra 1300 tallet, tilhørte ejeren men ses nu på Nationalmuseet.

Astronomen Tycho Brahe regnes for grundlægger af den empiriske astrofysik og er en af landets berømte videnskabsmænd. Hans observationer blev brugt af Newton til at opstille tyngdelovene. Uenighed med kong Christian d. 4. førte til, at han rejste til udlandet. Da han ikke kunne tage slottene Uranienborg og Stjerneborg med i bagagen, nedrev han dem og sendte materialerne til Hvedholm, der ejedes af onkel Jørgen Brahe. I dag kan gæster bestige det elleve etagers tårn og få udsigt over ø havet syd for Fyn. Om natten ses stjernerne og mælkevejen. Det giver et historisk vingesus at stå på Stjerneborgs sten og se efter planetbaner og Stella Nova. På øen Hven erobrede svenskerne kun et hul i jorden. Den virkelige Star Wars ses bedst fra Hvedholm.

Slottet blev i 1996 omdannet til slotshotel med restaurant, vinkælder, butik med kunsthåndværk, kursus og selskabslokaler - se mere her.

Parken på 10 ha anvendes til team building og events. Besøg Kongehøjen med udsigt over Fåborg fjord til Ærø og Øhavet, og bo i den romantiske brudesuite Æblehuset. Her findes syd fynsk idyl som i et  H. C. Andersen eventyr.

 

on this page see this website

© 2021 Manor House Danmark. All Rights Reserved.