Store Restrup

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Store Restrup hed oprindelig Refstrup efter vikingen, der grundlagde gården. Broen over voldgraven er fra 1550, hvor slottet var med to etager bindingsværk med indkørsel over broen. Den nuværende bygning blev opført i 1723 af greve Lewetzau, der ejede jorden på begge sider af Limfjorden og byggede Amalienborgs nordvestre palæ.

Hovedbygningen er opført i barokstil og indeholder foruden bolig hotel, restaurant og vinkælder. I den historiske syd fløj findes antikke tapeter med jagtmotiver fremstillet i Paris i 1815. Riddersalen udlejes til møde og selskabslokaler.

Teatersalen med eget køkken, bar og scene har plads til 300 spisende gæster. Auditoriet har 100 pladser til møder med virtuelle visninger.

Showroom indeholder udstilling af møbler og tekstiler i klassisk design. Henvendelse kan ske til indretningsafdelingen tlf. 96441020 læs mere her.

Staldene fra år 1900 er opbygget til moderne klimastyret pallelager for vin- og spiritus importøren Royal Classic.

Herregården består af en snes huse. I de tidligere medarbejderhuse findes villalejligheder, der udlejes til boliger.

Parken er åben for offentligheden og et populært sted for vielser. Bag voldanlægget ligger en udendørs teaterscene, der benyttes til optræden og spil.

Hestestalden med moderne bokse, ridebane og folde udlejes til rideheste. Rytterne kan hertil deltage i undervisning på rideskolen. Bokslejen udgør 750 kr.

Landbruget dyrkes til planteavl og i skoven dyrkes træ overvejende bøg og ahorn. Hasseris å løber igennem ejendommen. Her er opgang af havørred og en bestand af bækørred.

Kontakt Store Restrup tlf. 98341888 og This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

© 2019 Manor House Danmark. All Rights Reserved.